26 вересня 2022

На Львівщину з Харкова переїхало підприємство, що виготовляє меблі. Через місяць після початку повномасштабного вторгнення підприємцям вдалося перевезти обладнання. На Львівщині виробник меблів відновив роботу та почав виготовляти меблі на ринок ЕУ.

Поширити / зберегти:

Раніше компанія Roomio працювала у Харкові. На підприємстві виробляли корпусні меблі для дому та офісу: кухні, ліжка, стелажі, столи. Коли почалося вторгнення Росії 24 лютого, в Галичину прибула половина працівників. Обладнання фірми завантажували у машини просто під обстрілами.

– Ми були розташувалися в тій частині Харкова, яка була одна з перших атакована. Тому наше виробництво теж потрапило під обстріли. Люди, котрі перебували в Харкові, коли було дві години спокійно, вантажили обладнання. Потім дві години чи більше чекали у підвалі. Потім знову вантажили. І так до 20 машин, — розповідає Суспільному керівник підприємства Володимир Мисик.

У Львівську область переїхало 25 людей – половина команди. У селі орендували приміщення, в якому облаштували офіс, виробничий цех і кімнати для проживання. Анна Лісовіна приїхала лише у вересні. Адже до останнього сподівалася, що війна скоро закінчиться.

– У Харкові дуже страшно, як на мене. Бо скидають бомби кожного дня. Місто зруйноване частково. Боляче дивитися на все це, адже ми його дуже любимо, наше місто. Сподіваємося, що все відбудують і все буде добре, — каже дизайнерка Анна Лісовіна.

Виробники меблів кажуть, що на Львівщині менша конкуренція у цій сфері, ніж у Харкові. Та попри це, відновити виробництво було непросто.

– На початку було важко налагодити весь процес. Коли в Харкові все було налагоджено, то тут то приміщення не було, то ще чогось. Всі матеріали були в купу складені. Треба було їх розкласти по кольорах, по розмірах. Коли це все потрошку зробили, вже стало легше, — розповідає працівник Олексій Воробйов.

Тепер меблі харківського бренду виготовляють не лише на український ринок, а й на за кордон. Зокрема, вже відправили першу партію продукції до Данії.

Яка робоча мова в офісі підприємства та взагалі між працівниками – Суспільне, нажаль, не повідомляє.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР