24 вересня 2022

На організатора хресної ходи правоохоронці склали протокол. А паломники своїми діями порушили заборону Ради оборони Чернівецької області на проведення таких заходів.

Поширити / зберегти:

Сьогодні, 24 вересня, на Буковині із села Магала віряни УПЦ почали хресну ходу. Зробили це попри заборону Чернівецької ОВА проводити хресні ходи.

Про це повідомила начальниця відділу комунікації Нацполіції у Чернівецькій області Кароліна Маришева, пише Молодий Буковинець.

Хресна хода розпочалася о 6:00, щойно закінчилася комендантська година. Віряни йшли до монастиря у Боянах. Участь у хресній ході взяли близько 1000 осіб. На місці працювали правоохоронці та проводили превентивні розмови із паломниками. Відносно організатора, склали протокол за порушення порядку організації зборів та вуличних походів.

– Сьогодні, 24 вересня, представники декількох релігійних громад вирушили хресною ходою до монастиря в селі Бояни. Своїми діями паломники порушили заборону Ради оборони Чернівецької області на проведення таких заходів. Поліцейські задокументували незаконні дії вірян і склали на організатора хресної ходи адміністративний протокол за статтею 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій), – розповіла Кароліна Маришева.

Нагадаємо, що у серпні релігійним організаціям заборонили проводити на території Буковини хресні ходи.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР