23 вересня 2022

Україну поділили офіційно. Про це 22 вересня повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування, який відбувся ві Львові.

Поширити / зберегти:

Кабінет міністрів України через повномасштабну агресію РФ проти України умовно поділив всі області України на чотири типи: фронтові, опорні, деокуповані та тилові, відповідно до близькості фронту та основних задач під час війни.

Фронтовими областями залишаються: Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська.

Деокупованими реґіонами наразі є Сумська та Чернігівська області. Наступною має стати Харківська.

Опорними реґіонами є 6 областей: Кіровоградська, Вінницька, Дніпропетровська, Черкаська, Одеська та Полтавська,

До тилових увійшли 7 областей Західної України: Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська, Рівненська, Чернівецька, а також зазбручанська область, яку київська влада так і намагається всунути в Західну Україну – це Хмельницька.

– Сьогодні області працюють, як ніколи, допомагаючи іншим. Налагоджена логістика між громадами, приймають вимушених переселенців. А подекуди ще й демонструють економічне зростання та розвиток промисловості. Українські громади – це каркас нашого спротиву та стійкості,сказав Олексій Чернишов.

Цікаво, що цей поділ помітно корелює з поділом України на три сорти – мапа з цими границями була вельми поширена в 2004 році під час аґитаційних перегонів до виборів президента України:

Безперечно, є відмінності між цими поділами, але скидається на те, нинішні ділильники навмисно запровадили чотири категорії, аби збити посполитих з пантелику і ввести їх в оману.

При чому, так поспішали, що забули визначити, до якого типу віднесено Київську область, Житомирщину і Миколаївщину? Вони опорні, фронтові чи звільнені?

Про Крим, треба так розуміти, питання взагалі не стоїть.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР