13 вересня 2022

За даними слідства, військовослужбовець однієї із військових частин Рахівського району на Закарпатті з корисливих мотивів збував особливо небезпечну наркотичну речовину «первінтін» та психотропну речовину "РVP".

Поширити / зберегти:

Під час санкціонованих обшуків у його помешканні виявлено теплицю із шістьма кущами, схожими на коноплю.

Правоохоронці вилучили рослини та передали на експертизу, повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Західного реґіону.

Крім цього, встановлено, що за грошову винагороду підозрюваний орґанізував для громадян призовного віку незаконний перетин державного кордону.

Охочі вирватися з призовного крмогли потрапити до Румунії повз прикордонні наряди. При цьому, за версією слідства, їх супроводжували його спільники.

Затримання відбулось у порядку ст.208 КПК України – під час отримання вказаною особою 6000 доларів США неправомірної вигоди.

На цей час спецпрокурори розв'язують питання про обрання для нього міри запобіжного заходу, а також встановлюють причетність до злочинів інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Закарпатської області за матеріалами 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями інкримінованих статей, – 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як бачимо, ні великі строки ув'язнення, ні інші міри покарання – не відлякують вже навіть державних та (!!) військовослужбовців від спроб дедалі більше визволяти чоловіків призовного віку з військоматного кріпацтва.

Нещодавно ЗУНР вже згадував про випадок, коли до боротьби з чоловічим кріпацтвом долучилися інспекторка митної служби та дві прикордонниці.

Як бачимо, хвиля долучення державних службовців до боротьби з дискримінаційними заборонами – набирає обертів.

Далі буде.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР