10 вересня 2022

Скидається на те, що посадники київської влади поставили собі за мету вже остаточно добити реґіональну культурну, мовну та політичну самобутність Краю.

Поширити / зберегти:

Для зимівлі східняків вже почали облаштовувати додаткове житло.

Гуртожиток Новояворівського вищого професійного училища — це одне із приміщень в області, де закінчують облаштовувати додаткові місця для переселенців. Більшість робіт тут провели своїми силами. Зокрема, вже підключили комунікації та завезли необхідну побутову техніку.

– Ця побутова кімната готова для прийняття наших переселенців. Вже підключені пральні машини, сушарка. Все готово, — каже комендантка гуртожитку Марія Хім'як, повідомляє Суспільне.

Також частково облаштували кімнати, де зможуть жити по двоє або ж троє людей.

– На сьогоднішній день ми облаштували 32 кімнати, де можуть перебувати 80 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. Зараз ми перебуваємо в одній із кімнат, де встановили 3 ліжка. Потрібно найближчим часом встановити ще столи, шафи та тумбочки, — каже керівник Новояворівського вищого професійного училища Роман Пахолок.

Як повідомили в обласній військовій адміністрації, у зимовий період в область, за попередніми підрахунками, може прибути додатково близько 100 тисяч людей.

– Ми напрацьовуємо по базі закладів соціальної сфери, які можна відновити швидко за невеликі гроші. Тобто це гуртожитки, переважно, заклади соціального захисту. Відповідно, станом на сьогодні (9 вересня, — ред.) ми вже маємо 25 таких об’єктів, на восьми з них уже закінчені будівельні роботи, вони облаштовуються меблями, побутовою технікою, — каже заступник директора обласного департаменту економічної політики Вадим Табакера.

За словами Вадима Табакери, у такі заклади, де вже завершують роботи, планують заселити впродовж наступного тижня близько 700 переселенців.

Зрозуміло, що втративши фізично і тереново свій електорат на Півдні та Сході України – київська влада робить все можливе і неможливе, аби перенести його тупо фізично в Західну Україну.

А місцеві підпанки раді Києву прислуговуватися.

Цікаво, що ці масові переселення східняк в Західну Україну тільки зростають на тлі переможних звітів про наступи ЗСУ на південно‑східних напрямках і про звільнення дедалі більшої кількості міст та містечок з‑під русскіх військ.

Тоді кого ж і звідки досі завозять в Галичину, Волинь, Закарпаття та Буковину?

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР