Новини



Телефон "обрізали", марок нема: Ужгородський суд через борги не має як відправляти повістки


Ужгородцям рекомендують подавати заявки, аби дізнатись чи немає для них повістки, бо "Укрпошта" не відсилає їхню кореспонденцію через заборгованість. Досвід, вартий до поширення на воєнні комісаріати. Хоча вони вже давно повернулися до стійкіших способів вручення повісток – до середньовічних.

Повідомлення з рекомендаціями як отримувати процесуальні документи в електронному вигляді розміщене на сторінці Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області надалі не має можливості надсилати судові повістки, процесуальні документи та іншу кореспонденцію учасникам судового розгляду поштовим зв’язком. Укрпошта ще з 1 червня припинила надавати поштові послуги Ужгородському суду через заборгованість.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Закарпатській області скерував листа до Укрпошти з проханням відновити територіальному управлінню надання поштових послуг, однак там йому відмовили – поштові послуги відновлять лише після повного погашення заборгованості.

Окрім цього, станом на 29.09.2022 року через недостатність фінансування в Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області відсутні послуги телефонії.

Відтак, у суді рекомендують ужгородцям використовувати сучасні альтернативні способи отримання даної інформації:

– процесуальні документи у справі, учасником якої особа, можна отримати, зареєструвавшись в підсистемі Електронний суд. У ній передбачена можливість подавати процесуальні документи, отримувати судові рішення та інші електронні документи у кожній справі окремо, відстежувати рух та стан розгляду документів;

– заявку про отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді можна подати за допомогою SMS-повідомлення, зазначивши номер свого мобільного телефону;

– заявку на отримання процесуальних документів в електронному вигляді на можна подати на електронну адресу inbox@ug.zk.court.gov.ua;

– дату та час призначення розгляду справи треба дізнаватись на сайті суду в розділі "Список справ, призначених до розгляду". 

– для пришвидшення розгляду та уникнення ситуацій, які можуть призвести до затягування розгляду судових справ, дату та час судових засідань треба моніторити на сайті суду в розділі  "Судові виклики та повідомлення". 

 

ДО РЕЧІ

Треба так розуміти, що Ужгородський міськрайонний суд досі нічого не чув, скажімо, про месенджери: про якийсь Viber, Telegram тощо.

Скаржитися в 2022 році на відсутність телефонічного зв'язку – це вже навіть не брехня: це повна маячня. Чи вони там й досі мають тарифікацію посекундну на вихідні дзвінки та СМСки?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?