Дарія Дзусь, 14 серпня 2024

Найбільш заповзятливі організації, які отримали броню для співробітників, вирішили отримати зі свого статусу додаткову фінансову вигоду.

Поширити / зберегти:

Кабмін України надав броню від мобілізації неурядовим та комерційним організаціям, які фінансуються з-за кордону. Згідно з постановою уряду від 5 червня 2024 року всі виконавці грантових проектів, незалежно від виду діяльності, отримують повне бронювання своїх співробітників. Таких організацій нині в країні понад 130. Серед них є як іноземні, так і українські структури. Що примітно, найбільш заповзятливі з них вирішили отримати зі свого статусу додаткову фінансову вигоду.

Так, на сайті OLX було розміщене оголошення про набір волонтерів у міжнародну компанію Egis. Нині воно неактивне, проте ми встигли зробити скріншоти. Ця компанія задіяна у різноманітних заходах щодо відновлення зруйнованої за час війни з Росією інфраструктури України. Egis також входить до переліку донорських установ – виконавців проектів міжнародної технічної допомоги, які отримали бронювання для 100% своїх співробітників.

В оголошенні сказано, що ця вакансія не передбачає виплати заробітної плати, а сам добір переможця проводитиметься на основі волонтерських внесків. Виходить, хто більше заплатить, той і отримає броню від армії. Очевидно, що це не поодинока історія. У різних компаніях різні суми внесків, які дають змогу отримати відстрочку. Шкода, що бідні українці такого вибору не мають.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР