Львівські медики отримали унікальний автобус для поранених

2 вересня 2022

До Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф прибув перший з п’яти спеціалізованих автобусів для перевезення важких хворих на великі відстані від Норвегії.

Відомо, що технічні можливості автобуса можуть забезпечити 48 годин автономної підтримки реанімаційних заходів для п’яти пацієнтів при безперервному транспортуванні на відстань до 2000 км.

– Цей автобус за сприяння ВООЗ передав нам уряд Норвегії, – розповідає речниця Львівського обласного центру екстреної медицини і медицини катастроф Тетяна Андрєєва. – Його офіційно нам передали у Ряшеві 24 серпня. Такого обладнання навіть норвежці не мають. Вони його розробляли спеціально для України.

Цим автобусам дали жіночі імена. Перший назвали «Анна» – ще чотири назвуть на честь «Віри», «Надії», «Любові» та «Софії», повідомляє Espreso Zahid.

Автобус розрахований на п'ять важких та лежачих пацієнтів. Їм може надаватися будь-яка допомога. Транспорт забезпечений усім необхідним обладнанням.

– Вчора відбувся перший рейс до Кропивницького, – додає Тетяна Андрєєва. – Ми забрали п'ять лежачих пацієнтів з мінно-вибуховими травмами і двох сидячих. Далі пацієнти поїдуть у Ряшів, звідки полетять в Норвегію на лікування. Це теж домовлено на рівні Міністерства охорони здоров'я. Це дуже потрібен автобус, адже швидка може перевозити лише одну людину, а тут можемо надати всю потрібно допомогу п'ятьом лежачим.