2 вересня 2022

До Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф прибув перший з п’яти спеціалізованих автобусів для перевезення важких хворих на великі відстані від Норвегії.

Поширити / зберегти:

Відомо, що технічні можливості автобуса можуть забезпечити 48 годин автономної підтримки реанімаційних заходів для п’яти пацієнтів при безперервному транспортуванні на відстань до 2000 км.

– Цей автобус за сприяння ВООЗ передав нам уряд Норвегії, – розповідає речниця Львівського обласного центру екстреної медицини і медицини катастроф Тетяна Андрєєва. – Його офіційно нам передали у Ряшеві 24 серпня. Такого обладнання навіть норвежці не мають. Вони його розробляли спеціально для України.

Цим автобусам дали жіночі імена. Перший назвали «Анна» – ще чотири назвуть на честь «Віри», «Надії», «Любові» та «Софії», повідомляє Espreso Zahid.

Автобус розрахований на п'ять важких та лежачих пацієнтів. Їм може надаватися будь-яка допомога. Транспорт забезпечений усім необхідним обладнанням.

– Вчора відбувся перший рейс до Кропивницького, – додає Тетяна Андрєєва. – Ми забрали п'ять лежачих пацієнтів з мінно-вибуховими травмами і двох сидячих. Далі пацієнти поїдуть у Ряшів, звідки полетять в Норвегію на лікування. Це теж домовлено на рівні Міністерства охорони здоров'я. Це дуже потрібен автобус, адже швидка може перевозити лише одну людину, а тут можемо надати всю потрібно допомогу п'ятьом лежачим.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР