Викрадали, катували та вимагали гроші – на Львівщині затримали «добробат»

31 серпня 2022

У Львівській области затримали банду, яка під виглядом добровольчого формування тероборони нападала на людей. Зловмисники катували, викрадали та вимагали грошей у потерпілих.

За даними слідства, до злочинної групи входило більш як шість осіб. Підозрювані викрадали, катували людей та займались рекетом, штучно створюючи конфліктні ситуації. 

– У разі несплати грошей зловмисники застосовували до потерпілих психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи. Співробітники СБУ затримали організатора і активних учасників злочинної організації під час вимагання грошей в потерпілого, — йдеться у повідомленні СБУ. 

У пресслужба поліції Львівщини уточнили, що орґанізатора та двох учасників злочинної організації затримали на місці злочину відразу після отримання ними 20 тис. грн, які зловмисники вимагали від потерпілого за повернення автомобіля, який вони в нього вкрали.

Затримання відбулося із залученням бійців спецпідрозділу поліції «КОРД» та Центру спеціальних операцій «А».

Ще трьох зловмисників затримали за місцями їх проживання.

Шістьом затриманим повідомили про підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу, зокрема, за створення та участь у злочинній організації (від 5 до 12 років ув’язнення), викрадення людей (від 5 до 10 років), вимагання в умовах воєнного стану (від 7 до 12 років) та хуліганство (від 3 до 7 років). Суд вже взяв їх під варту без права внесення застави.

Співробітники СБУ встановлюють інших учасників «добробату», а також перевіряють причетність затриманих до інших злочинів.