Біженці в Польщі: молоді жінки з дітьми шкільного віку. Скільки їх?

30 серпня 2022

Найбільше серед тих, хто вимушено переїхав в сусідню країну через війну - жінок та дітей. Чимало біженців влаштувалось на роботу.

У Польщі наразі перебуває понад 1,3 мільйона біженців з України, повідомив віце-президент Польського фонду розвитку Бартош Марчук у Twitter.

За пів року вторгнення третина з понад 41 мільйона [насправді: з 37,7 млн – прим. ЗУНР] громадян України були змушені покинути свої домівки.

Це найбільша криза переміщення в сучасному світі.

За даними ООН, наразі в Європі зареєстровано понад 6,6 млн біженців з України, у тому числі найбільше в Польщі, росії та Німеччині.

Наразі в Польщі перебувають понад 1,3 мільйона біженців з України, 93 відсотки з яких – жінки та діти, у тому числі 49 відсотків – жінки та 44 відсотки – діти.

Бартош Марчук також повідомив, що 638 тисяч біженців — люди працездатного віку, 65 відсотків з них працюють. Він зазначив, що аж 74 відсотки біженців (971 тис.) – віком до 39 років.

Приблизно 580 тисяч біженців у Польщі – це українські діти.

Найбільша група дітей – шкільного віку (406 тис.), 118 тис. – діти дошкільного віку, 55 тис. – діти до двох років.

За даними Марчука, найбільше біженців у Мазовецькому воєводстві, де вони становлять 5 відсотків населення (271 тис.).

Далі йде Нижня Сілезія (138 тис.; 4,8% населення) і Любуське воєводство (40 тис.; 4%).

Найменше біженців проживає у Свєнтокшиському та Підляському воєводствах.

Тож якщо підсумувати цю статистику, то можна сказати, що Польща в себе зосередила добрячу кількість дитячого та дітородного фонду з України.

При чому, який приїхав / залишився в Польщі, так би мовити, добровільно.

Про щось подібне не міг навіть і мріяти ні Пілсудський, ні навіть сучасні «кресов'яки».

Тож Польща має ще навіть подякувати Путіну за такий демографічний «презент».

Рівнож й київській владі, яка своєю кріпацькою політикою до чоловіків 18‑60 літнього віку призведе до того, що цей демографічний ресурс остаточно Україна втратить!

Бо ніщо так не руйнує навіть і міцні сім'ї, як тривала розлука, відсутність невербального контакту між чоловіком та дружиною, між татами й дітьми...