На Івано-Франківщині 17 медзакладів увійдуть до спроможної мережі

30 серпня 2022

Зміни відбуватимуться в рамах наступного етапу медичної реформи, розпочатої ще пані Уляною Супрун з США.

– В нашій області попередньо визначено 17 лікарень, які увійдуть до спроможної мережі медичних закладів. До Івано-Франківського госпітального округу потраплять 2 надакластерні лікарні, 5 кластерних та 10 загальних лікарень, – повідомила в себе на фейсбукови пані Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОДА

Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який свою чергу поділятиметься на кластери.

В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.

Реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях.

У разі складнишиї проблем зі здоровʼям — пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Вже з початку 2023 року, пацієнти з інсультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіо центри.

Після формування госпітальних округів, пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування.

– Переконана, що спроможна мережа лікарень дозволить забезпечити прикарпатців якісними медичними послугами, які відповідають міжнародним стандартам та практикам, – бравує наперід пані адміністраторка Івано‑Франківщини.

Як то кажуть, дасць ся чути, як ці всі кластери‑надкластари будуть працювати в життю...