Президентка польського міста Забже запевнила Рівне у підтримці

26 серпня 2022

Польська «м'яка сила» на Західній Україні – в дії!

Війт Рівного Олександр Третяк з нагоди державних свят в Україні був провів zoom-зустріч із президенткою міста Забже – Малґожатою Манька-Шулік.

Саме завдяки їй, а також місцевим театру, вогнеборцям та молодіжним орґанізаціям вдалося передати Рівному авто швидкої допомоги, яке привіз директор рівненського драмтеатру Володимир Петрів.

– Подякував пані президенці за всю ту підтримку, яку Забже надсилає нам, та звернув увагу на критичні потреби. Мова йде про електроґенератори будь-якої потужності. Маємо запастися ними, аби убезпечити Рівне на час опалювального сезону. Адже ворог діє підступно, знищуючи важливі об’єкти інфраструктури, – зауважив міський голова.

І собі пані Манька-Шулік запевнила, що і Забже, і його міста-побратими в інших країнах надзвичайно переживають за Рівне та готові підтримувати стільки, скільки можуть.

– Ми сподіваємося, що така підтримка, що надходить до вас від нас та наших партнерів допомагає нам гуртуватися. Ми дуже хочемо почути, що війна закінчилась, і від того будем щасливі і ми, і ви. Адже нині українська армія боронить не лише свою землю, а й стоїть на сторожі спокою та миру цілої Европи! Забже буде стояти з Рівним до кінця цієї війни та допомагатиме! – звернулася до Олександра Третяка пані Малґожата.

Оприч того, в ході зустрічі обговорили також потенційну майбутню співпрацю поміж пожежниками-рятувальниками обох міст.

Що ж, можна тільки позаздрити тій сумлінності й поступовості, з якого речники Польщі вводять «польскі сьвят» насамперед в Західну Україну.

Покищо всі дії з польського боку йдуть у вигляді «пряника».

Але варто не забувати, що рано чи пізно після нього прийде й батіг...