26 серпня 2022

Мешканець Міжгір'я постив проросійські дописи у кількох профілях на Facebook.

Поширити / зберегти:

СБУ викрила 53-річного мешканця Закарпаття, який закликав до підтримки окупантів, повалення державної влади та створення «озброєних загонів правопорядку».

За даними СБУ, колишній працівник міліції створив кілька обліковок у Facebook та публікував дописи, де пропонував закарпатцям допомагати росіянам, дискредитував українську владу та ЗСУ. Справу вже передали до суду.

Як у п’ятницю, 26 серпня, повідомила пресслужба СБУ Закарпаття, викрили місцевого мешканця кіберфахівці Служби безпеки.

За даними правоохоронців, чоловік створив кілька акаунтів у соціальних мережах та постив заклики про підтримку росіян, допомогу окупантам, створення «озброєних загонів правопорядку» та повалення влади.

– Лінґвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до насильницької зміни й повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади», – йдеться у повідомленні СБівців.

У пресслужба СБУ деталей щодо фіґуранта справи не уточнюють, проте, за даними ZAXID.NET йдеться про 53-річного мешканця Міжгір’я, який є колишнім працівником тоді ще міліції.

Відомо, що свої профілі закарпатець створював у Facebook та систематично постив дописи із закликами до мешканців області підтримати окупантів та змінити українську владу.

Правда, пописування по фейсбуках навряд чи нині здатне когось піднести на якийсь видний та масовий здвиг і чин.

А ось то, що взяли колишнього «мєнта» – то вже скорше плюс сеї операції СБУ.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР