25 серпня 2022

Тримали залежних за рабів.

Поширити / зберегти:

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох членів ОЗГ за фактом незаконного позбавлення волі осіб.

За даними слідства, закарпатці організували в Ужгороді так званий реабілітаційний центр для осіб, які страждають від алкогольної чи наркотичної залежностей.

При цьому заклад, що діяв понад два роки, не був зареєстрований належним чином і не мав необхідної ліцензії на надання відповідних послуг. Вартість перебування у центрі за місяць складала 10-15 тис. грн, які сплачували родичі осіб, пише видання Zaholovok.

Під приводом лікування осіб незаконно утримували в орендованому будинку.

Він перебував під постійною охороною і «пацієнти» були позбавлені можливості вийти за межі домоволодіння, користуватися мобільними телефонами та бачитися з рідними.

У разі спротиву до них застосували різного виду покарання, тиск, зв’язували та вводили медичні препарати.

Під час обшуків установи правоохоронці виявили там зв’язаного чоловіка в непритомному стані, для допомоги якому одразу викликали медиків і його госпіталізували.

Обвинуваченим на час досудового розслідування обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, — інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури. 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР