23 серпня 2022

Представництво українського Державного Підприємства «Документ» у Варшаві тепер має повноцінний центр, де переселенці з України можуть подати заяви-анкети на оформлення паспортних документів та отримати готові паспорти. Ціни — такі як в Україні, але додається ще комісія в польських злотих.

Поширити / зберегти:

У Центрі можна одночасно замовити виготовлення ID-картки (вперше від 14 років) та закордонного паспорта: за 20 робочих днів або за 7 робочих днів.

Також можна замовити кожен документ окремо, повідомляє ТСН.

Для отримання будь-якої послуги потрібна обов'язкова попереднє зголошення в електронну чергу.

Після підтвердження обліковки, громадянин отримає смс-повідомлення на зазначений номер телефону (чат у Viber або Telegram) із талоном, який потрібно буде показати перед процедурою первинної перевірки на отримання послуг.

У стандартному режимі (20 днів) виготовлення обох документів коштує 733 грн (бланки та виготовлення паспорта) плюс 425 злотих (3 295 грн) – сервісна послуга підприємства. 

У прискореному режимі за обидва документи (7 днів) доведеться заплатити 1085  грн (бланки та виготовлення паспорта) та 425 злотих за сервісну послугу.

Вартість оформлення тільки закордонного паспорта у стандартному режимі – 733 грн і ще 335 злотих за сервісну послугу підприємства; у термінові строки – 1085 грн + 335 злотих.

Вартість оформлення тільки ID-картки у стандартному режимі 372 грн (бланки та виготовлення паспорта) й 335 злотих додатково (сервісна послуга підприємства); термінове виготовлення – 498 грн + 335 злотих.

ID-картка замість паспорта зразка 1994 року (20 робочих днів) – 372 грн (бланки та виготовлення паспорта) й 335 злотих (сервісна послуга підприємства). Якщо робити у терміновому режимі за 10 робочих днів, це коштуватиме 498 грн і 335 злотих "сервісного збору".

За ID-картку, яку отримують вперше від 14 років, потрібно буде заплатити 335 злотих (платиться тільки за сервісну послугу підприємства).

Наголошується, що у зв'язку з війною в Україні та великою кількістю охочих терміни оформлення та видавання паспортних документів складатимуть за фактом довші терміни: до 45 робочих днів — у звичайному режимі та до 20 робочих днів — у терміновому.

– Оплата послуги здійснюється на місці за допомогою онлайн-сервісу. Для оплати необхідно мати смартфон та реквізити своєї банківської картки. Бажано мати картку українського банку. Якщо картка випущена іноземним банком — перевірте можливість здійснення платежів у гривні, – йдеться в повідомленні.

Працює Центр від понеділка до суботи від 10:00 до 19:00.

Він відкрився за адресою вул. Aleje Jerozolimskie 179 (приміщення ТЦ Blue City, 2-й поверх).  

Чого тільки не зробить Польща, аби комфортніше було утримувати в себе біженців з України!

Тепер вже навіть не потрібно буде ніде виїздити звідти навіть для виготовлення українських паспортів!

Маршалку Пілсудскому та іншим «пацифікаторам» таке навіть і не снилося в найліпших снах....

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР