У Варшаві запрацює центр видачі паспортів громадянам України

22 серпня 2022

Польська філія українського ДП «Документ» відкриє у Варшаві центр обслуговування українців. Установа відповідатиме за оновлення документів та видачу паспортів громадянам України, які проживають в Польщі, у співпраці з управлінням у Києві.

У Варшаві уже працюють мобільні паспортні пункти для українців, де можна отримати закордонні паспорти та ID-картки. Тепер же буде стаціонарне відділення, яке відкрило свої двері уже після 20 серпня.

Українські чиновники орендували 600 квадратних метрів офісних приміщень у комплексі Blue Office. Центр буде працювати у варшавському торговому центрі Blue City (al. Jerozolimskie, 179).

Аби спростити процес та упорядкувати подачу й прийом документів, працівники обслуговуватимуть заявників як у новому офісі, так і на зовнішніх мобільних пунктах, що розташовані поблизу будівлі торгового центру.

Тож громадяни України, які перебувають в Варшаві, зможуть на місці подати заявку на оновлення паспортів й не лише.

Як бачимо, київська влада робить все можливо, аби українцям в Польщі ставало все комфортніше й зручніше залишатися в Польщі – вже навіть для вироблення нового українського паспорта не потрібно буде повертатися до України.

Можемо дати маленьку підказочку: навіщо ця зайва гра?

Нехай польська філія українського ДП «Документ» відразу видає польські паспорти та мороці кінець!