У Луцьку запрацював Центр журналістської солідарности

17 серпня 2022

Українські журналісти, які постраждали від російської аґресії, можуть отримати підтримку від Центру журналістської солідарності у Луцьку. Раніше такі Центри з’явилися у Львові, Чернівцях та Івано-Франківську.

Проєкт реалізується за кошти, зібрані Міжнародною та Европейською федераціями журналістів.

– Ми надаємо підтримку працівникам та працівницям медіа, блоґерам, які постраждали від російського вторгнення. Наші іншоземні колеги створили Надзвичайний фонд, який надає термінову та/або короткострокову підтримку журналістам, включаючи проживання та забезпечення основними потребами. Наша допомога не обмежується геоґрафічно, але  деякі сервіси ми зможемо надати лише на території Волинської та Рівненської  областей, – розповідає голова Незалежної медіапрофспілки України Сергій Штурхецький, передає Район.

Центр журналістської солідарності у Луцьку працює за адресою Конякіна, 18в.

Тут  можна скористатися офісом для праці та поспілкуватися з колегами. Серед послуг, які надає ЦЖС у Луцьку, є фахова психологічна, юридична, консультативна та фінансова підтримка.

Окрім того, будуть орґанізовані навчання з фізичної безпеки, тактичної медицини, пошуку роботи, забезпечення професійних навичок, психологічної стійкості.

У Луцьку Центром журналістської солідарності опікуватимуться організатори West Media Forum.

Ми за шість років діяльності встигли сформувати стійку професійну спільноту, з якою тримаємо тісний контакт і розуміємо її потреби. Тому ми будемо у Луцьку опорою для колег, які зараз намагаються відновити роботу своїх редакцій чи влаштувати професійне життя на новому місці, – розповіла Наталія Пахайчук, координаторка Центру журналістської солідарності у Луцьку.

Щоб скористатися допомогою – потрібно заповнити коротку гугл-форму

Контакти: 0630487159, west.media.forum@gmail.com