На Закарпатті митник брав хабарі за ввезення євроблях

16 серпня 2022

У Закарпатській області правоохоронці затримали співробітника митного поста «Лужанка», який брав хабарі за безпроблемне ввезення в Україну автомобілів на іноземних номерах.

За даними досудового слідства, у ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що старший інспектор митного поста "Лужанка" причетний до злочинної схеми, пов'язаної із безпроблемним ввезенням в Україну автомобілів на іноземних номерах. Його затримали "на гарячому" під час отримання чергового хабара.

Наразі фіґурант перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 149 000 гривень, повідомляє Auto Today.

Слідчі за цими фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовцем).

Покарання за цією статтею – від 5 до 10 років, з конфіскацією майна. Фігуранту вже повідомили про підозру у злочині. Досудове слідство триває.

Цікаво, що волонтерам навіть без особливих обґрунтованих звинувачень призначають суми застави і пів мільйона гривень, і навіть два!

З іншого боку, Закарпатський митник навпаки – допомагав людям, спрощував ввезення дешевих вживаних автівок з Европи! Тобто по суті, надавав ті державні послуги, про які сама держава зовсім не дбає – коли скасовує нульове мито на ввезення авто‑секонду.

Тож в цім випадку потрібно не стільки митарю вбирати кайданки «за сервіс», скільки тотим всім народним обранцям, які ухвалюють протинародні закони.

Але це також і питання до Виборця, аби розумів, що голосувати «по приколу» – потім собі ж боком вилізе.