Садовий розповів львів'янам про дрова

16 серпня 2022

Міський голова Львова Андрій Садовий та його замісниця з питань ЖКГ Ірина Маруняк розповіли, як Львів готується до опалювального сезону в умовах війни.

Місто закуповує дров'яні п'єци – «буржуйки», також прокладає додаткову тепломережу і закликає мешканців на своєму рівні підготуватися до можливих надзвичайних ситуацій. Про це йдеться у відеозверненні, яке опублікував Садовий у вівторок, 16 серпня.

За словами Андрія Садового, зараз місто готується до будь-якого розвитку подій.

– Ми провели гідравлічні випробування і всі системи готові. Але ми живемо у часі війни. Ви всі пам'ятаєте кадри за лютий-березень, як люди грілися взимку на сході країни. Чи можливі аномальні ситуації у Львові? Я думаю, так. Бо коли вдарили російські ракети по трьох підстанціях електропостачання, моментально виникли проблеми. Але ми вибудували для «Львівводоканалу» альтернативну систему подачі електроенергії й всі насосні станції працювали, люди цього навіть не відчули, – розповів Садовий.

За його словами, зараз місто активно закуповує дрова, вугілля та дров'яні п'єци – «буржуйки».

– Що треба мати? Ще ніхто дрова не скасував – вони завжди рятують у складний час, те саме і вугілля. Ми купуємо багато «буржуйок», бо вони єдині, що може залишитися, якщо інше не працює, – переконаний мер Львова і покликався на досвід Грузії на початку 1990‑х років.

Загалом у Львові є підготовлені ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2, вони відремонтовані. Також прокладено 4 км тепломережі, планується 2 км прокласти. Триває співпраця з головами ОСББ міста.

Під час опалювального сезону 2022-2023 варто очікувати зниження рівня температури у домівках на кілька градусів, додатково зазначає Zaxid.net.

Також через можливі ракетні удари по інфраструктурі мешканцям приватних та багатоповерхових будинків варто підготувати свої оселі заздалегідь.

ЗУНР раніше писав, що міський голова Луцька пропонує взимку міщанам в разі надзвичайних ситуацій грітися біля діжок з дровами.