На «Краківці» відкриють автобусну ділянку

16 серпня 2022

Сьогодні, 16 серпня, на прикордонному пункті пропуску «Краковець-Корчова» відкриють автобусну ділянку, що дозволить зменшити час проходження кордону з Польщею.

Про відкриття нового переїзду в своєму Телєґрамі повідомив замісник міністра інфраструктури Мустафа Наєм.

– Сьогодні важливий день для нашої команди – у прикордонному пункті пропуску «Краківець-Корчова» нарешті буде відкрито автобусну ділянку. Перший раз я приїхав сюди у листопаді минулого року. Досі памʼятаю, як поляки при кожній зустрічі соромили та нагадували про багаторічний план розділення у Краківці пасажирської та вантажної ділянки, – мало не просльозився Мустафа.

Отже, від сьогодні весь пасажирський транспорт поїде окремою смугою. Зараз це один зі способів зменшення десяти-двадцяти кілометрових черг на кордонах, переконаний замісник міністра інфраструктури.

Він також озвучив, що є великі плани і на румунський кордон.

– Поступово, крок за кроком ми мусимо перемогти й залишити ці чортові черги у минулому! – видає на-гора оптимізм пан Наєм.

Дитяча наївність київського чиновника, треба зізнатися, вражає.

Бо навіть школяр нині знає, що для прибирання черг на перетині кордону – потрібно не збільшувати розмір митниць: бо це тільки спричиняє ще більшу хвилю охочих через неї поїхати.

Потрібно просто: самі митниці під пень зносити!

І ось тоді, якщо так вже Польщі дуже захочеться тримати паспортний та митний контроль на в'їзд зі до Европи з боку Сходу – то її відповідні служби цим і займатимуться.

Україні ж, з її теперішнім станом господарки – ружні митниці взагалі не потрібні!

Бо лише слугують зайвими перепонами для тих підприємців, які тут ще позалишалися, а також для породження великого митного хабарництва, про що неодноразово писав вже ЗУНР.

Не більше цього.