У Польщі відкрили гуртожиток для українських біженців

15 серпня 2022

Народний депутат з Тернопільщини Ігор Василів минулого тижня відвідав польське місто Седльце, яке від початку повномасштабної війни прихистило 35 тисяч українських біженців.

На запрошення Fundacja Leny Grochowskiej він взяв участь у відкритті місцевого гуртожитку для українців, де наразі проживає близько 300 людей.

– Умови тут дуже гарні, в тому числі для людей з інвалідністю. Поспілкувалися з мешканцями, є деякі проблеми, характерні для багатьох українців у Польщі: зокрема, питання затримки видачі нових закордонних паспортів. Вже написали відповідне депутатське звернення на голову міґраційної служби, будемо намагатися вирішити цю проблему. Дуже вдячний полякам, завдяки яким ця подія стала можливою, – зазначив Ігор Василів, переказує видання Сорока.

Політик висловив подяки президенту міста Седльце та місцевій владі, меценату, підприємцю, голові групи ARCHE та члену правління Fundacja Leny Grochowskiej, який забезпечив житлом та роботою сотні українців, та іншим причетним і волонтерам до допомоги біженцям.

Не обійшлося без офіціозних штампованих гасел.

– Сильна та незалежна Україна – це ґарантія мирної та процвітаючої Польщі. Дякуємо, що ви це розумієте, дякуємо, що нам допомагаєте! – завершив свій виступ на зустрічі Ігор Василів.

Правда, депутат з Тернопільщини якось призабув, що з цього краю до Польщі таки більше заробітчан їздить до Польщі, а не біженців.

При чому їздять вже десятиліттями, а не останніх пів року.

Цікаво, чи депутат в своїй діяльності про заробітчан з Тернопілля так само переймався, як зараз головно східняцькими біженцями, чи то – «шось єньче»?