9 серпня 2022

На Прикарпатті правоохоронці затримали керівника благодійного фонду та його помічницю на торгівлі транспортними засобами для ЗСУ.

Поширити / зберегти:

Депутат Івано-Франківської обласної ради, будучи керівником одного з благодійних фондів  області, ввозив на територію країни транспортні засоби під виглядом гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ. Однак після ввезення він продавав авто цивільним особам, а гроші привласнював.

До незаконних оборудок чоловік залучив свою помічницю. Обом фіґурантам повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи, стверджує Поліція Івано-Франківської області.

В ході досудового розслідування, встановлено, що «ділок», залучивши до вчинення злочину посередницю – свою помічницю — та використовуючи документацію благодійного фонду, під виглядом гуманітарної допомоги ввозив з-за кордону автомобілі для потреб Збройних сил України.

Проте автомобілі військовослужбовцям не передавали, а натомість реалізовували фізичним особам. Правоохоронці затримали зловмисників під час продажу автомобіля швидкої допомоги «Opel Vivaro» мешканці Івано-Франківська. За спецавтомобіль вони отримали 12 000 доларів США.

Під час обшуку за адресами благодійного фонду, місць проживання та транспортних засобів затриманих поліцейські вилучили документи щодо діяльності благодійного фонду, документи на ввезення автомобілів на територію України, іноземні свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, квитанції та накладні, комп’ютери, мобільні телефони, банківські картки.

Окрім того, виявлено 3 автомобілі «швидкої» допомоги на іноземній реєстрації, 7 позашляховиків, ввезених на територію України як гуманітарна допомога, близько 39 тисяч євро, понад 176 000 доларів США, понад 1 мільйон гривень, понад 3300 польських злотих і 6700 англійських фунтів, а також набої.

Правоохоронці з'ясували, що до продажу готувались і інші автомобілів, ввезені через фонд затриманого. Нині встановлюються всі обставини правопорушення, а також інші особи, які можуть бути причетними до його вчинення.

Тут варто зробити примітку, що безумовно: кожне ідіотське обмеження з боку київської влади – буде породжувати і схеми, і людей, які намагатимуться ці ідіотські обмеження обійти.

В цьому конкретному випадку йдеться про повернення здирницької схеми розмитнення на ввіз вживаних автівок – і це в той час, коли тисячі сімей, домогосподарств фізично втратили чи не єдиний для них як засіб доходу (наприклад, таксуванням, перевезенням пасажирів чи вантажів), так і безпеки – тобто можливість швидкої евакуації під час воєнної небезпеки тощо.

З іншого боку, зараз простежується чітка хвиля боротьби з порівняно дрібними волонтерами: ЗУНР писав про випадок, коли ві Львові було заарештовано та звинувачено відомого митця та громадського діяча, що збурило відчутний пласт активних львів'ян.

На цьому тлі цікаво простежити, що ніхто не висуває жодних підозр, скажімо, відомому Сергію Притулі чи його фонду.

Враховуючи, що чоловік постійно заробляв в царині шоубізнесу і телевізійних розважайлівках, а зараз, зрозуміло, ця індустрія повністю стоїть, то постає простеньке питання: невже пан Притула божим духом жиє?

Чи може, йому помагають його родинні зв'язки з колишнім «реґіоналом» і східняцьким олігархом Хомутинником?

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР