Мер Рівного закликав жителів приймати в себе «донецьких»

8 серпня 2022

Своє прохання він пояснив постановою уряду про обов’язкову евакуацію населення Донецької області напередодні опалювального сезону.

Міський голова Рівного Олександр Третяк закликав повідомити міську владу про наявні приміщення для поселення переселенців з Донбасу.

– Ми зараз в пошуку всіх можливих приміщень для того, щоб їх оперативно реконструювати та підготувати для прийняття обов'язково переселених, – цитує заяву рівненського міського голови Суспільне. – Величезна кількість внутрішньо переміщених людей буде евакуйована у більш безпечні реґіони, в тому числі й на Рівненщину. Тому дуже прошу вас: якщо маєте добре серце, прийміть таких людей.

Варто нагадати пану Третяку, що теперішня війна почалася не тільки і, можливо, навіть не стільки через те, що просто путін прийшов та напав.

Але й не в останню чергу через системний і постійний політичний вибір Донбасу відверто протиукраїнських політичних сил та вожаків.

Навіть вже після 2014 року на теренах Донецької та (трохи меншою мірою) Луганської областей, підконтрольних Києву – переважали як проросійські настрої загалом, так і затяте тримання російської мови зокрема.

Зрештою, заборонену на сьогодні партію ОПЗЖ хто наголосував до Верховної ради: невже рівненчани «з добрим серцем»?

Якщо пан Рівненський мер має куцу пам'ять, то Богу дякувати інтернет пам'ятає багато чого!

Тож перед тим, як тиснути на «добре серце» мешканців Рівного – може б, пан Третяк пояснив, яку саме сатисфакцію отримає місто Рівне і його містяни від донецьких?

Чомусь «мирний німецький народ» репарації після Другої Світової війни країнам Европи виплачує ще досі.

А що ж тоді з «донецьким народом», який безпосередньо підтримував про‑рашистські сили що під час Майдану 2004 року, що 2013‑14‑го?

Чи так звані «антимайдани» нам москалі на парашутах з неба скидали масово, і жителів Донбасу там не було ні одного й ні разу, ні?