7 серпня 2022

На Буковині викрили чергову стежку для виводу чоловіків призовного віку з України.

Поширити / зберегти:

Буковинцю, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України, повідомили про підозру.

За даними слідства, чоловік, разом зі спільниками (яких наразі встановлюють), налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України за кордон.

– За грошову винагороду у 19 200 доларів США, 4 серпня він організував незаконний перетин кордону з Молдовою поза пунктами пропуску для 4 чоловіків призовного віку, забезпечивши їх трансфер до лінії розмежування держкордону, – кажуть у прокуратурі, ділиться Espreso Zahid.

Однак того ж дня працівники поліції затримали втікачів у прикордонній зоні.

Що ж: тепер платників податки будуть змушені утримувати і поводиря‑буковинця, який намагався орґанізувати вихід чоловіків, і самих чотирьох чоловіків призовного віку.

А могли ж люди собі спокійно виїхати заграницю, заробляти там гроші й з них утримувати як свої сім'ї, які скорше за все вже на Заході, так підтримувати ЗСУ.

Рано чи пізно, але запас допомоги коштом платників податків США, Британії та країн Европи – вичерпається.

І тоді буде цікаво подивитися на дії київської влади: за що вона буде годувати всіх так званих «ухилянтів» та орґанізторів схем виходу з України, запроторених за ґрати.

Більше про цю перезрілу проблематику запрошуємо почитати у власному аналітичному матеріалі ЗУНР:

Лови на «гарматне м’ясо» в Західній Україні.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР