Суд зобов’язав нардепа Юрія Камельчука виплатити понад 50 тис. грн за під@р@са

5 серпня 2022

«Слуга народу» Юрій Камельчук нецензурно обізвав керівника ДП «Львіввугілля» Олега Акімова.

Нардеп від «Слуги народу» Юрій Камельчук має сплатити керівнику ДП «Львіввугілля» Олегу Акімову моральну шкоду у розмірі 20 тис. грн.

Суд визнав слова Камельчука «кончений під@р@с Акімов», сказані на адресу т.в.о. гендиректора «Львіввугілля», такими, що принижують честь, гідність і ділову репутацію останнього.

З урахуванням судових витрат Камельчуку доведеться заплатити більш як 50 тис. грн.

Позов керівника ДП «Львіввугілля» Олега Акімова до народного депутата від «Слуги народу» з Львівщини Юрія Камельчука розглянув Червоноградський міський суд ще 26 квітня, звернув увагу львівський журналіст Євген Міклушка, пише зараз Zaxid.Net

Згадана фраза була сказана Юрієм Камельчуком під час акції протесту шахтарів з вимогами виплатити борги по зарплатах, яка відбулася у серпні минулого року на території «Львіввугілля».

Відеозаписи грубих висловлювань Камельчука очевидці поширили у соцмережах.

У результаті суд вирішив стягнути з Юрія Камельчука моральну шкоду у розмірі 20 тис. грн, ще 20 тис. грн нардеп має заплатити Олегу Акімову за послуги адвоката та понад 10 тис. грн за проведення судово-психологічної експертизи.

Юрій Камельчук намагався оскаржити це рішення в апеляції, однак 2 червня Львівський апеляційний суд відхилив його скаргу через помилки.

У телефонній розмові із ZAXID.NET нардеп відмовився коментувати цю справу, зазначивши, що нею займається адвокат.

Варто визнати, що враховуючи останні офіційні підняття зарплат нардепами самим собі, то не така це вже й відчутна покара для пана Юрія.

Зрештою, хіба він єдиний політик, який відверто лаявся на камери?

Он пан Дещиця «путін х@йло» співав перед всім — і нічого йому за це не було: ще всі сказали, же він молодець!

Зрештою під час розгляду справи так і не було розрито сексуальну орієнтацію пана т.в.о. гендиректора «Львіввугілля» Акімова — а раптом він дійсно «тойово‑во»?

Тоді це і не образа ніяка, а просто прилюдне озвучення приналежности чоловіка до руху ЛҐБТ. В чім ж тут тоді кримінал?