Кіноакторку-переселенку, яка орендувала житло на Закарпатті, обікрали

5 серпня 2022

В Ужгороді 19-річний юнак проник до орендованого помешкання відомої української кіноакторки та обікрав її, чим ледь не зірвав закордонні кінопроби.

Як розповіли у поліції, нещодавно до них звернулася жителька Києва і розповіла, що з приміщення будинку, який вона тимчасово орендує, викрали її сумочку.

— Розшукати зловмисника та повернути потерпілій викрадені речі необхідно було якнайшвидше, адже серед викраденого були не лише коштовності та гроші, але й закордонний паспорт, із яким відома кіноактриса невдовзі мала виїжджати за кордон на кінопроби, — йдеться у повідомленні поліції Закарпатської області, передає Espreso Zahid.

Правоохоронці зуміли розкрити злочин за лічені години. Вони переглянули записи з камер відеоспостереження і встановили особу злочинця. Ним виявився 19-річний ужгородець, який вже раніше притягуваввся до кримінальної відповідальності.

Чоловіка швидко знайшли. Він зізнався у крадіжці й віддав вкрадені речі, які переховував на одному з місцевих кладовищ.

Закарпатцю оголосили підозру. Наразі також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У поліції ім'я актриси не називають, однак ЗМІ вдалося з'ясувати, що йдеться про актрису театру та кіно Ніну Ільїну, заслужену артистку України.

Насправді ж, хлопчину з Закарпаття не правильно зрозуміли.

Він просто зиркнув на фільмографію Ніни Ільїни на Вікіпедії й зрозумів: що вона «така собі» українська акторка: пік її кар'єри припав на добу СССР.

Вже за незалежности України вона знялася в низці телесеріалів на росії, а в 2014‑му Ільїна зіграла роль в серіалі, знятім вже київською відомою кінофірмою, однак так само російськомовнім.

Очевидно, юного Закарпатця це все просто вкурвило, і він вирішив помститися акторці за зросійщення з її боку кінопростору.

По суті, виконував приписи Закону України про дерусифікацію, декомунізацію тощо.

Тому обирати запобіжний захід потрібно не для хлопчини насправді, а для переселенки зі Сходу — самій Ніні Ільїній.