Франківськ та Ужгород хочуть з’єднати потягом

5 серпня 2022

Незабаром між Ужгородом та Івано-Франківськом може відновитися давнє залізничне сполучення.

Особливість маршруту полягає в тому, що близько 30 км колії  проходять через територію Румунії. Але були часи, коли цей маршрут не виходив за границі однієї держави.

Власне, це ті часи, коли й було заложено, по суті, всю залізничну інфраструктуру Західної України (за виїмком Волині) — за доби Австро‑Угорщини.

Проте нині давній маршрут може бути відновлено. З цією метою на початку серпня перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький провів виїзну нараду у Рахові.

Спільно з місцевою владою, представниками Львівської залізниці, Держмитслужби та Держприкордонслужби у Закарпатській області обговорили перспективи запуску потягів сполученням Ужгород – Івано-Франківськ через Рахів.

— Важливо було обговорити технічні та лоґістичні можливості, пропускну здатність згаданої ділянки, аби маршрут міг запрацювати якомога швидше. Це дозволить полегшити сполучення між регіонами, сприятиме комфорту громадян у питаннях планування поїздок до сусідніх областей, – цитує слова Мирослава Білецького видання Galka.