Дружину ексвійськового на Львівщині викрили на проросійській пропаганді

5 серпня 2022

Служба безпеки України викрила ще одну прихильницю «спецоперації» у Львівській області, яка відкрито підтримувала аґресію РФ проти України.

За даними слідства, ідею «руZZкого міра» пропаґувала дружина колишнього заступника командира однієї з військових частин. З початком повномасштабного вторгнення жінка активізувала свою антиукраїнську діяльність.

На особистій сторінці в забороненій соцмережі «Одноклассники» кремлівська шанувальниця прославляла злочинні дії армії рф, а також дискредитувала Збройні сили України, інформує ФБ‑сторінка Управління СБУ у Львівській області.

Фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Матеріали справи скеровано до суду.

Заходи із викриття проводили оперативники та слідчі УСБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

На жаль, СБУ досі так і не має звички повідомляти точно і відкрито ключові відомості в подібних випадках, а саме: звідки родом є ця «аґентка», коли і за яких обставин вона опинилася у Львові, якою мовою вони спілкувалися вдома з чоловіком‑військовим, і таке подібне.

Відсутність в повідомленнях таких «дрібниць» створює в громадськості хибне враження про природу подібних «зрад» та суспільний портрет «шпигуна».

А раптом виявиться, що ця особа й не зраджувала нікого, а просто приналежна до чужинської породи «за природою»?