У Коломиї відкриють офіс ООН, який допомагатиме переселенцям зі Сходу

4 серпня 2022

Про це повідомили під час зустрічі Коломийської РВА із представниками ООН. Зокрема розповіли про вже діючий склад, куди має надходити гуманітарна допомога для переселенців‑східняків.

Нещодавно ООН відкрили в Коломиї склад, куди буде постачатись гуманітарна допомога різного плану – від продуктових наборів і гігієни до побутової техніки для допомоги переміщеним особам, що знайшли прихисток в цих чотирьох районах, створення комфортних умов проживання у місцях компактного проживання.

Невдовзі відкриється і офіс ООН в Коломиї для швидшої та продуктивної взаємодії з органами місцевого самоврядування для задовільнення потреб переселенців і надання предметної та своєчасної допомоги.

Саме про це говорили на зустрічі у Коломийській районній військовій адміністрації в з представниками ООН, повідомляє Інформатор Коломиї.

Міжнародних донорів представляли:

Томоко Ішіхара – радниця з питань захисту Управління Верховного Комісара ООН,

Віра Шелест – польова радниця УВКБ ООН,

Олександр Радиш – операційний менеджер міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат “NEEKA”,

Богдана Дзиндра – помічник операційного менеджера в Івано-Франківській області цього ж фонду.

До наради в онлайн форматі долучились керівники Косівської, Надвірнянської та Верховинської військових адміністрацій, а також представники окремих територіальних громад цих районів.

Нагадаємо, що в Коломийському районі тепер проживає понад 16.000 переселенців зі сходу.

400 з них – у місцях компактного проживання.

Тепер зрозуміло, звідки в соцмережах Прикарпаття кожен десятий пост російською.