В Закарпаттю дрони контрабандистів вилучатимуть на потреби ЗСУ

1 серпня 2022

За словами голови ОВА літальні апарати вилучатимуть і у тих людей, які порушують заборону користуватися дронами під час воєнного стану, чим порушують встановлені обмеження.

— Спостерігаємо активізацію спроб переміщення через державний кордон на Закарпатті контрабандних тютюнових виробів за допомогою безпілотних літальних апаратів, квадрокоптерів та іншої аеротехніки. Враховуючи ці обставини, Рада оборони області рекомендувала конфіскацію такої аеротехніки у порушників з подальшою передачею за рішенням до наших ЗСУ в райони ведення бойових дій, — йдеться у повідомленні на фейсбуці Віктора Микити, повідомляє Суспільне.

Взагаліто, ми ж наче проголосили, що всі як один йдемо в Европу. То Україна мала б навпаки: зробити перший жест доброї волі — знести до дідька зі своєї сторони всі прикордонні постерунки, касарні й митниці — аби показати нашу справжню готовність йти на Захід, нашу відкритість.

А ось підприємливим людям, які мало того, що вироблений товар на експорт проштовхують, так щей роблять це на технічно інноваційному рівні — треба навпаки: ще й відзнаку дати!

Не кожен же Закарпатець має можливість в добрій традиції СБУвців — рити тунелі до Словаччини. Хоча б з тої причини, що на всіх родичів-СБУвників не настарчишся...