Місцеві чиновники образили почесного громадянина Володимира, що на Волині

31 липня 2022

Почесний громадянин Володимира, Заслужений діяч мистецтв України Сергій Шишкін просить владу міста віддати його премію, призначену йому з нагоди для міста, волонтерам. Йшлося про 10 тисяч гривень. Митця почули.

Про це Сергій Шишкін написав у фейсбуці.

— Отже тако: через хамське ставлення до мене працівників оргвідділу Ігора Пальонки — голови Володимир-Волинської територіальної громади Володимирської міської ради пропоную премію (чи допомогу, що мав отримати на урочистостях, вручити волонтеру депутату міської ради Костянтину Зінкевичу, чи Сергію Семенюку, чи Панасюку Олексію.

Головне, щоб це була Громадська організація «Об'єднання Активіст». Тоді ці 10.000 (десять тисяч грн) точно підуть на підтримку ЗСУ і допоможе пришвидшити перемогу. Інших можливостей наразі нема. Коли волонтери підтвердять отримання коштів, я зможу підписати відомість. Тому прошу не баріться! Тепер все на виду! — йдеться у дописі знаного на Волині і за її межами композитора та музиканта.

Про саму суть конфлікту, на жаль, пан Шишкін не повідомив через свою вроджену скромність та вихованість. Але відомо, що літньому Волинському Митцю конче потрібні кошти на реабілітацію. Власне, на що і мала б піти згадана повижче премія.

Пізніше пан Шишкін повідомив, що завдяки розголосу та підтримці місцевої преси, його обурення почули й до нього особисто приїхав голова територіальної громади, аби вручити і диплом з подякою, і грошову премію, яку пісняр передав волонтерам, як і оголошував.

Довідка

Сергій Шишкін — виконавець жанру співаної поезії, єдиний відомий в Україні бард-піаніст, родом з Волині: народився 26 червня 1958 р. у Володимирі-Волинському. Закінчив Луцьке музичне училище та Рівненський педагогічний інститут.

Перший конкурс, на якому Сергій Шишкін отримав призове місце, був «Оберіг» у 1989 році. Цей конкурс фактично дав йому старт. Лауреат кількох фестивалів, зокрема: «Оберіг» (1989), «Червона рута» (1993), «Білі вітрила».

Організатор Фестивалю молодіжної музики «Володимир» в рідному Володимирі в 1994 році.

Неодноразово був членом журі Всеукраїнських музичних фестивалів, серед яких — «Оберіг» та «Перлини сезону».

Є постійним членом журі найдавнішого українського рок-фестивалю «Тарас Бульба».

Автор і виконавець хіта Западенська Зима: