Львівська Галичанка стала полькою

28 липня 2022

Ще одна львівська спортивна команда прописалася в Польщі. Цього гандбольна команда «Галичанка» зіграє у чемпіонаті Польщі.

Жіноча Суперліґа Польщі розширила дивізіон із восьми до десяти команд. Новачками першості стануть «Рух» із Хожува та львівська «Галичанка», повідомляють Варіанти.

«Галичанка» проведе в польській першості щонайменше один рік.

Сезон 2021/22 в Суперлізі України був достроково завершений через повномасштабне вторгнення РФ. На момент зупинки першості «Галичанка» була безумовним лідером.

Гандболістки зі Львова проводитимуть господарські матчі у залі у Марках під Варшавою.

Це вже другий львівський клуб, який змагатиметься у вищій лізі Польщі. Першими, як вже писав ЗУНР, стали волейболісти – команда «Барком-Кажани».

Президент Федерації гандболу Польщі Генрік Щепаньскі заявив, що в березні було відкрито спеціальне трансферне вікно для українських гравців.

— Після індивідуальної допомоги настав час допомогти клубам. Спочатку керівництво «Галичанки» мало багато сумнівів, але врешті-решт вирішило грати в польській лізі, – пояснив президент Федерації гандболу Польщі.

— Наша дорога до польської ліги виглядає як гарна казка. Все відбувається швидким темпом. Польський гандбол постійно проґресує, від чого ми також хочемо отримати користь, – наголосив президент «Галичанки», депутат Львівської міської ради від Самопомочі та власник «Шувару» Роман Федишин.

Ось так, команда за командою, клуб за клубом, і тихою сапою відбудеться поглинання Польщею спортивних ресурсів Галичини. І це тільки початок...