28 липня 2022

США перекинули своїй країні-союзниці шість літаків F-22.

Поширити / зберегти:

На базу Військово-повітряних сил (ВПС) Великої Британії зі Сполучених Штатів прибули шість винищувачів F-22, які будуть перебазовані до Польщі в межах місії посилення східного флангу НАТО, пише «АрміяInform» з посиланням на відомче видання Пентагону Stars and Stripes.

Літаки прилетіли з Аляски з метою стримування росії, — йдеться у повідомленні

У ніч вівторка винищувачі прибули на базу Королівських військово-повітряних сил Британії Лейкенгіт в Англії.

З неї F-22 вже перебазувалися до польського міста Ласк, де дислокується 32-га тактична авіабаза польської авіації.

Зазначається, що передислокація американських винищувачів здійснюється в межах ухваленого на останньому саміті НАТО в Мадриді рішення щодо посилення захисту східного флангу Альянсу на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

F-22 «Раптор» вважається першим літаком п’ятого покоління американських військових. Він здатний виконувати місії як «повітря-повітря», так і «повітря-земля».

Місія із захисту повітряного простору передбачає збільшення систем протиракетної оборони наземного та повітряного базування біля східних кордонів НАТО на додачу до того, що вже було розгорнуто там після вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Так що нас ще чекають цікаві часи в недалекому майбутньому: після того як Войско Польске повністю докорінно переозброється...

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР