Тернопільський ЗУНУ клепатиме поляків (ВІДЕО)

27 липня 2022

Західноукраїнський національний університет в Тернополі відкрив нову спеціальність. Це освітня програма «Польська мова та література, українська мова та література».

Про таке злиття мов та літератур в рамах одного освітнього курсу повідомляє Телеканал ІНТБ.

На спеціальність передбачено достатню кількість бюджетних місць навчання.

Учасники телесюжету щодо запуску саме такого поєднання вивчення мов в одній освітній програмі не приховують, що це відкриває нові можливості для працевлаштування в Польщі, або ж в установах в Україні, де потрібне знання польської мови: наприклад, у візових центрах, консулатах тощо.

Подавати документи на вступ до нового навчального курсу можна від 29 липня.

Зазначимо, що на базі ЗУНУ вже давно функціонує Школа польського та європейського права.

Це — структурний підрозділ Західноукраїнського національного університету, спільний польсько-український проєкт, основою діяльності якого є Договір про співробітництво між Західноукраїнським національним університетом та Ягеллонським університетом (м. Краків, Польща).

Дізнатися про очікування від нової освітньої програми ЗУНУ можна безпосередньо від абітурієнтів та її впровадників в телевивідці ІНТБ:

Для цікавих додатково згадаємо, що саме в цьому ВиШі свого часу навчався один з президентів України — Віктор Ющенко. Але тоді ще польської мови до науки там не було.