Біля Буковеля виготовлятимуть роботів

26 липня 2022

Підприємство «Роботікс Інженерія», серед замовників якого Philips Electronics та IKEA, перемістило виробництво до Татарова з Ірпеня.

У Татарові на Прикарпатті відбулося офіційне відкриття технологічного підприємства «Роботікс Інженерія», яке займається виготовленням автоматизованих зварювальних роботів. Такі машини сприяють більш продуктивній праці зі зварки та обробки металу.

Про відкриття незвичного для курортного селища підприємства повідомляють на сайті Ворохтянської селищної ради.

Компанія «Роботікс» є системним партнером Panasonic Robot & Welding Europe в Україні. Серед її основних можливостей:

— роботизація/автоматизація конкретних виробничих процесів;
— виконання зварювальних тестів;
— виготовлення, постачання, встановлення, налаштування і запуск роботизованого комплексу тощо.

На урочистому відкритті підприємства був присутнім Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк, який високо оцінив рівень автоматизації виробництва та відзначив, що селищна влада завжди сприятиме та допомагатиме підприємцям, які розвиватимуть бізнес на теренах громади, адже це сприятиме створенню нових робочих місць і надходженням до селищного бюджету Ворохтянської громади.

До привітальних слів також долучилися голова Надвірнянської районної військової адміністрації Пасько Володимир, народний депутат України Василь Вірастюк, та інші мешканці й гості громади.

Варто згадати, що село Татарів розташоване акурат чи не найголовнішому шляху на Буковель, при чому не тільки автомобільному, але й залізничному: двірець «Татарів» в 15 хвилинах автівкою до відомого курорту.

Власник підприємства, інженер Євген Ільченко вже декілька років з сім’єю мешкає в Татарові, але всі виробничі потужності досі розміщувалися в Ірпені. З початком війни йому довелося перемістити підприємство до мальовничого прикарпатського села.

Є надія, що за роки, прожиті в Татарові, пан Ільченко бодай на крихту, так би мовити, став Галичанином — а тому переміщення його підприємства з-під Києва не збільшить мовного зросійщення краю й надалі в цьому кутку «все буде Татарів».