25 липня 2022

Зареєструватись на "Базовий курс поводження зі зброєю" можуть усі охочі, кому виповнилось 18 років

Поширити / зберегти:

Зареєструватись на «Базовий курс поводження зі зброєю» можуть усі охочі, кому виповнилось 18 років, пише Espreso Zahid.

Оголошення оприлюднене на сторінці Юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки.

— Придбання зброї не зробить з вас відмінного стрільця, так само як і наявність скальпеля не зробить з вас хірурга. Передусім необхідно навчитися поводитися зі зброєю безпечно для себе та оточення. Володіти зброєю –  не означає придбати, це означає уміти нею користуватися! – йдеться у повідомленні факультету. – Озброєна, але не навчена людина – джерело небезпеки, в першу чергу, для самого себе і для людей поруч. 

Курс заснований на базі практичної підготовки інструкторів юридичного факультету ВНУ ім. Лесі Українки та включає:

Вишколи з пістолетної стрільби будуть відбуватися в групах до 10 осіб. Записатись на курс може будь-хто, кому виповнилось 18 року. Заняття безкоштовні. 

Це добре, що юристи Волині будуть підготовлені до самооборони із застосуванням зброї прихованого носіння: пістолетів та револьверів.

Залишилося ще тільки належний закон ухвалити, щоб будь-який громадянин мав право і на володіння та носіння з собою, і на застосування тих пістолетів-револьверів. Бо наразі це лише поліціянтам дозволено, а пересічним українцям ні: мовляв, не дозріли ще до цього — тільки до отримання повісток з військових комісаріатів придатні.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР