Тернополянин переслав до Польщі авіаційні годинники. Буде суд

23 липня 2022

Відправнику інкримінують порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. За цією статтею передбачене обмеження чи позбавлення волі до трьох років.

30-річний мешканець Тернополя без відповідного дозволу відправив до Польщі через службу доставлення два авіаційних годинники. Про це повідомляє Управління СБУ в Тернопільській області, передає Еспресо.Захід.

— Незаконне переправлення складових зловмисник здійснював чітко розуміючи, що годинники з підвищеними технічними вимогами можуть переміщуватись через кордон лише за наявності спецдозволу Державної служби експортного контролю України, – йдеться в повідомленні.

Відправнику висуваються порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. За цією статтею передбачене обмеження чи позбавлення волі до трьох років.

Господи, ну відправив чоловік годинники та й відправив. Ще одна таємна зброя знайшлася. Збройово-промисловий комплекс Польщі точно тепер зміцнився!

Люди валізами мільйони доларів вивозять заграницю — і їм за це нічого. А тут прискіпались до чоловіка за якісь нещасні два годинники, невідомо ще й з якого століття випуску.

Зрештою, коли СБУ не має що робити, то воно й полює за посилками. Вже всіх російськомовних зі сходу на вулицях Тернополя перевірили? Кожен з них — це ж потенційний російський шпигун, між іншим. Щонайменше — переносник русскі міра.

Але де там. Хіба СБУ цікаві такі «дрібниці»?...