21 липня 2022

Про це повідомляють організатори Zaxidfestu та Faine Misto в своїх суспільних мережах. Тепер: вже на приватних сторінках.

Поширити / зберегти:

Буквально за одну добу компанія Meta, власниця Фейсбуку та Інстаграму, знищила обліковки двох музичних фестивалів Галичини, які входять в трійку найбільших дійств України.

Сторінка Zaxidfest'у в Instagramі більше не доступна, оскільки модератори видалили його через «мову ненависті», — про це у Фейсбук повідомив організатор Zaxidfest Яків Матвійчук.

— Грьобані ліберали фейсбучно-інстаграмні. Пост про те, як русня вбила 13 річну дитину, це на їх думку — мова ворожнечі. Вбивати наших дітей — це ворожнеча. Акаунт Західфест в інста забанено без права відновлення, — написав Яків Матвійчук.

Тепер при натисканні на сторінку Zaxidfest в Instagramі пише наступне:

«На жаль, ця сторінка недоступна. Посилання, за яким ви перейшли, можливо, пошкоджене або сторінку видалено».

Інший фест з галицькою пропискою — Тернопільський музичний фестиваль «Файне місто» того ж самого дня залишився без офіційної Facebook-сторінки. Про це повідомили організатори фестивалю з запасної обліковки.

— Facebook видалив нашу фестивальну сторінку. Певно, ви також помітили, що алґоритми соцмереж зараз не дуже справляються із поділом на чорне та біле і, спрощуючи собі життя, блокують все, що потрапляє в рамки так званого «хейтспічу». Ми та наші колеги пишемо про це у своїх постах, говоримо в піснях та відеозверненнях, проте алґоритми Інсти та Мети продовжують вишукувати слова, які «порушують правила своїх спільнот» і продовжують безбожно зносити пости, акаунти, – зазначили адміністратори фестивалю Faine Misto.

Наразі організатори Файного намагаються відновити сторінку через офіційні листи до компанії Meta, але закликали підписатися на резервну фейсбук-сторінку фестивалю, повідомляє Espreso.Zahid.

Подейкують, що таку свідому репресивну політику щодо найбільших фестивалів Галичини провадять москальські модератори, які самі сидять в Дублінському офісі компанії Meta, і яким на відкуп віддано український сеґмент Фейсбуку та Інстаграму.

Але ж як не крути, компанія Meta, є плоть від плоті американською компанією. Дивно, як це до цього часу там не бачать українського сеґмента своїх суспільних мереж як самостійного ринку, а продовжують і далі його вважати за «московію».

Цікаво, чому? Невже вони направду щось «таке» знають? Наприклад, реальний, просто зашкальний відсоток саме російськомовних користувачів, які заходять на свої акаунти з-під українських ІР-адрес...

 

Довідка

Zaxidfest – один з найбільших українських щорічних музичних фестивалів, що відбувається з 2009 року на Львівщині. Від 2011 року місцем його прописки є місцина біля села Родатичі Городоцького району.

Faine Misto — ще один український музичний фестиваль з трійки провідних музичних дійств в Україні, що відбувається щорічно в Тернополі від 2013 року. Назва дійства походить від пісні Братів Гадюкіних «Файне місто Тернопіль».

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР