Працівників Луцького райуправління поліції підозрюють у продажу інформації ворогу

24 жовтня 2024

Чотирьох поліцейських підозрюють у тому, що вони за винагороду передавали росіянам інформацію про своїх колег.

За інформацією місцевих ЗМІ, у Луцькому районному управлінні поліції (РУП) 23 жовтня відбулися обшуки, які провели співробітники СБУ та ДБР. Керівник райуправління через підлеглих повідомив, що коментувати ситуацію не може. Працівники райуправління порадили журналістам звернутися по коментар до відділу комунікації.

При цьому в Головному управлінні Національної поліції (ГУНП) у Волинській області підтвердили інформацію про те, що в райуправлінні відбуваються обшуки. «Володіємо інформацією про те, що тривають певні слідчі дії. Їх проводять інші правоохоронні органи, не місцеві. Наразі більше інформації не знаємо. В подальшому щодо прийнятих процесуальних рішень вам потрібно буде звернутися в Державне бюро розслідувань або в інші правоохоронні органи. Поки що більше нічого не відомо», – прокоментувала речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Як стало відомо луцькій ТРК «Аверс» із власних джерел, чотирьох працівників Луцького РУП запідозрили в співпраці з росіянами. Вона полягала в торгівлі базами даних про колег: хто де служив, де брав участь у бойових діях, де живе тощо. За даними слідства, маючи доступ до персональних даних інших співробітників, вони за кількасот доларів продавали її на запит росіян.

Під час слідства правоохоронці зробили в колег так звані закупки: представившись росіянами, запросили інформацію про кількох працівників Луцького РУП. І підозрювані за гроші їм усе надали. Журналісти звернулися по офіційні коментарі до ДБР, проте наразі їх не отримали.