До Львова прибула адміністраторка USAID

3 жовтня 2024

До Львова прибула адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер.


Адміністраторка USAID Саманта Павер під час візиту до Львова 3 жовтня зустрілася з представниками львівського ІТ-кластера та українськими техкомпаніями. На брифінгу вона заявила про підтримку України у формуванні бізнес-середовища та намірах стати світовим лідером в електронному управлінні. 

Саманта Павер наголосила на розвитку українських інновацій. У технологічному секторі України 95% з 5 тисяч українських техкомпаній зберегли національні і глобальні контракти. Спільно вони отримують 12% українського експорту. Від 2022 року технологічний сектор України зріс на 7% і приносить 14 млрд доларів в українську економіку. 

Павер додала, що українські компанії демонструють креативність та стійкість. Це дозволяє Україні рухатися вперед попри війну. Американська дипломатка вважає, що це здатність країни до інновацій і талант.

"Ми з захопленням підтримуємо українську амбіцію – стати глобальним лідером у електронному управлінні. Революційна програма "Дія", яку ми підтримували упродовж багатьох років, робить можливим доступ до різноманітних послуг. Дозволяє українським підприємцям реєструвати компанії, подавати заявки на дозволи, починати процеси закупівлі більше. реєструючись на платформі "Дія.City",  українські та іноземні компанії отримують доступ до різноманітних преференцій та пільг, які є можливі. такі, як зниження податкової ставки, а також юридична та фінансова підтримка", - наголосила вона.


Саманта Павер також зустрілася у Львові з внутрішньо-переміщеними особами. Вона  оглянула URBAN CAMP - колишній будинок культури, який перед повномасштабним вторгненням передали у власність громади. За словами міського голови Львова Андрія Садового, цей будинок перетворили на місце для життя, навчання та популяризації вуличних культур, сьогодні тут проживає понад 40 переселенців. Міський голова зазначив, що приміщення обладнане всім необхідним для комфортного та безпечного перебування, а USAID підтримало відновлення цієї будівлі.