СБУ спалила вилучений у Львові героїн вартістю 2,3 млрд грн

14 серпня 2024

СБУ спалила понад тонну героїну, який раніше конфіскувала у львівських контрабандистів.

Як повідомили 14 серпня в УСБУ у Львівській області, ліквідація наркотиків відбулася після відповідного вироку Залізничного районного суду Львова. За цінами чорного ринку, на момент виявлення товару його вартість становила понад 2,3 мільярди гривень.

У 2021 році СБУ провела тривалу багатоходову спецоперацію та задокументувала протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання. Тоді оперативники спецслужби затримали у Львові чотирьох фігурантів – одного з організаторів наркотрафіку та трьох іноземців, які фасували наркотики в орендованих складських приміщеннях.

В результаті слідчих дій правоохоронці виявили у наркоділків 1035 кг героїну підготовленого для транспортування. Наркотичний вантаж прямував з Пакистану транзитом через Україну до Євросоюзу. Наркотик було приховано в контейнері серед харчових продуктів. Усіх затриманих в цій справі засудили за контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Вони уже відбувають тюремні терміни, відзначили в СБУ.