Холодна Війна-2: США помпує тяжкою зброєю Польщу

18 липня 2022

Американські важкі танки «Abrams» вже в Польщі. Про це повідомив польський міністр оборони.

В своєму Твіттері польський віцепрем'єр-міністр, міністр оборони Маріуш Блащак оприлюднив світлину перевезення «Abrams»'ів вже по самій Польщі. 

— Танки «Abrams», на яких навчатимуться солдати Війська Польського, вже в PL. Ми будемо готові, коли [в нас] з'являться перші з 250 найсучасніших танків, які ми замовили. Польща матиме сучасну потужну силу, аби в стані загрози відлякати аґресора, — написав у своєму повідомленні очільник міністерства оборони.

Як повідомляє пресслужба ЗС Польщі, контракт на закупівлю 250 танків «Abrams» з супутнім обладнанням, а також навчально-технічним комплексом та боєприпасами для ЗС Польщі підписали 5 квітня 2022 року.

«Abrams»'и надійдуть до підрозділів, розташованих у східній частині Польщі, на східному фланзі НАТО. Повністю привезти всю замовлену партію танків планують у 2026 році.

В обмін на мілітаризацію Речи Посполитої з боку США та Великобританії, Польща передала Україні свої 200 танків Т-72.

Вони хоча і є старими танками ще сов'єцького взірця, але в 2019 році їх дуже глибоко модернізували й осучаснили, по суті, все, окрім самого корпусу бойових машин.

В обмін за цей «подарунок» Україні — Польща, власне, і отримує, згадані американські «Abrams'и», а також британські «Challenger'и».

Вже як мілітаризуватися — то по повній і з усіх боків! Але чи залишиться для кого везти нові танки в 2026 році?