Львівський забудовник хоче викинути на вулицю сотню східняків

27 березня 2024

З притулку, який організувала благодійна організація «100% життя», намагаються виселити понад сотню внутрішньо переміщених осіб.


Як пояснили благодійники, організація взяла поверх в оренду в ПрАТ «Ірокс» до 1 травня 2024 року. Проте вже 27 березня керівник компанії Богдан Микичак повідомив, що вони повинні покинути приміщення.

У організації, натомість, пояснили, що наразі у них немає такої можливості, адже вони завершують ремонт у своєму приміщенні, в яке планували в’їжджати вже після 1 травня. Окрім того, власник приміщення також вимагає залишити усі меблі та гуманітарну допомогу, яку організація придбала за власні кошти, або за ті, які пожертвували небайдужі. 

Наразі представники «100% життя» звернулися до правоохоронних органів та представників влади. 

Додамо, що згідно з аналітичною платформою YouControl, Приватне акціонерне товариство «Ірокс» заснували у Львові у 1996 році Христина та Богдана Микичак. Сама компанія займається діяльністю посередників у торгівлі товарами широкого асортименту. Окрім того, проти компанії відкриті декілька кримінальних справ, зокрема щодо службової підробки, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги та службовими зловживаннями.