24 січня 2024

Словаччина підтримає програму Европейського Союзу, яка передбачає виділення Києву 50 млрд євро. Також уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацьких виробників.

Поширити / зберегти:


Про це 24 січня в Ужгороді після зустрічі з прем’єром Словаччини Робертом Фіцо заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Прем’єр Фіцо запевнив мене у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України. Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 мільярдів євро з боку Європейського Союзу. Маємо конкретні домовленості, що Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Будемо співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів", – зазначив Шмигаль.

Також український прем'єр відзначив, що сторони підтвердили важливість участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України, підвищенні транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції та розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі.

Нагадаємо, 16 січня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що підтримує угорського колегу Віктора Орбана у боротьбі проти виділення Україні 50 млрд євро з бюджету Евросоюзу і зазначив, що на зустрічі із Денисом Шмигалем вкотре наголосить, що блокуватиме вступ України в НАТО, пояснивши, що "цей курс для нього дуже важливий".

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР