«Донецького» главмитаря Львівщини звільнили

21 грудня 2022

Керівника головного управління Державної податкової служби у Львівській області Андрія Щербака, з яким жорстко конфліктував губернатор Максим Козицький, таки звільнили з посади.

Про звільнення Андрія Щербака, який був в.о. начальника митарів Львівської області трохи більше як 10 місяців, повідомили 21 грудня. «Андрій Щербак не виконує обов’язки начальника ДПС Львівщини від вчорашнього дня, 20 грудня. Є відповідний наказ в.о. голови ДПС України», – розповіли в податковій Львівщини. 

Новим виконувачем обов'язків начальника ДПС Львівщини призначили Андрія Флиса. Він – виходець з податкової міліції, до нинішнього призначення був начальником відділу оперативного супроводження адміністрування податку на додану вартість оперативного управління Головного управління ДФС у Львівській області.

49-річний уродженець Донеччини Андрій Щебак виконував обов’язки начальника Головного управління ДПС у Львівській області з лютого цього року. Перед тим працював начальником відділу у Департаменті боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС України. Обіймав різні посади в податковій міліції – від оперуповноваженого до заступника начальника управління – начальника відділу Головного оперативного управління ДФС України.

Як писав ЗУНР, раніше голова Львівської ОВА Максим Козицький заявляв про зловживання в податковій Львівщини з відшкодуванням ПДВ для бізнесу та звертався до уряду з проханням зреагувати на цю ситуацію.