В Івано-Франківську відкрили "Ялинку перемоги" (ФОТО)

19 грудня 2022

В Івано-Франківську відкрили "Ялинку перемоги". Святкове "дерево" створили з патріотичних малюнків учнів та студентів міста, адже через війну міська влада вирішила відмовитися від традиційної штучної ялинки зі святковою ілюмінацією.

Головну ялинку Івано-Франківська цьогоріч прикрашають малюнки з гербами деокупованих міст, янголами-захисниками, псом Патроном та на іншу патріотичну тематику. Ялинку заввишки п'ять метрів встановили декілька днів тому, а відкрили 19 грудня.

Каркас для новорічної конструкції виготовили учні одного з професійно-технічних училищ міста. Для оздоблення школярі Івано-Франківської громади створили 350 малюнків, для прикрашання обрали приблизно 120 робіт. Решту розмістять на вулиці Лесі Українки, де незабаром відбудеться конкурс "Сад зимових фігур".

Після новорічних свят усі малюнки з ялинки планують перефотографувати та створити на їхній основі невеликі магніти. Їх продаватимуть і отримані гроші передадуть на потреби військових.

“Дякуємо за майстерну роботу! Дякую всім, хто долучився до реалізації цього задуму. З вірою у нашу перемогу, з вірою в те, що все буде добре, з великим почуттям вдячності ЗСУ та всім, хто захищає українську незалежність. Прошу далі підтримувати наших воїнів, щоб перемога настала якнайшвидше. З урахуванням економії електроенергії, підсвітимо ялинку гірляндами, які живитимуться від альтернативних джерел енергії”, - написав мер міста Руслан Марцінків. 

Мешканці міста оцінюють зміну формату ялинки по-різному. Франківець Остап Шкандрій каже, що цьогорічна ялинка йому подобається. Чоловік підтримує думку, що зараз не потрібно встановлювати ялинку з ілюмінацією.

"Креативно, відображає дух Нового року і теперішнього часу, в якому українцям доводиться зустрічати ці свята. Дуже сподобалися малюнки дітей - деякі розчулюють, деякі смішать. Найбільше сподобався малюнок, де славнозвісний херсонський єнот синьо-жовтою стрічкою душить російського ведмедя в папасі із "зеткою" на голові. Я посміявся від душі", - розповідає чоловік.

Галина Павлик каже, що їй незвично бачити в центрі міста таку новорічну ялинку.

"Я народилася в цьому місті, і мені трохи дивно. Але і з цією ялинкою добре придумали, під настрій, молодці. Я - лікар, і всім своїм пацієнтам кажу: "Ідіть, дивіться, як то гарно і як по-європейськи", - говорить жінка.

Як писав ЗУНР, у Чернівцях на Театральній площі вперше встановлять "дідуха", якого привезуть з Прикарпаття.