Прикордонники затримали майже сотню порушників кордону та виявили 144 ящики контрабандних цигарок

12 грудня 2022

Незаконно перетнути західні кордони України у пунктах пропуску намагалися 45 осіб, ще 53 спробували здійснити це поза діючими пунктами перетину.

За минулий тиждень західні кордони України з країнами ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 465 тисяч осіб та 132 тисячі транспортних засобів.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 98 правопорушників. Незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску намагалися 45 осіб, ще 53 спробували здійснити це поза діючими пунктами перетину. Санкції за ці дії передбачають накладення штрафу на суму до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Також за звітний період інспекторами в пунктах пропуску викрито 31 факт використання документів з ознаками підроблення (довідок, посвідчень, свідоцтв про народження тощо) і підроблених відміток у документах. Відповідно до вимог чинного законодавства, затриманих порушників було передано представникам національної поліції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Ще 267 особам відмовлено у пропуску через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав.

Крім того, прикордонники за тиждень припинили незаконне переміщення через кордон 144 ящиків (71 900 пачок) цигарок, 230 пігулок психотропної дії та 90 набоїв. Виявили 2 транспортних засоби, які експлуатувалися з порушеннями чинного законодавства. За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності 80 особу, наклали штрафів на суму 132 тисячі гривень.

Прикордонники також оформили 594 автомобілі з гуманітарною допомогою.

Як писав ЗУНР, з початку війни прикордонники Мукачівського загону затримали понад 3,5 тисячі ухилянтів.