Подружжя раніше судимих закарпатців ошукувало громадян на продажі військової амуніції

27 листопада 2022

В Ужгороді оперативники Управління карного розшуку області спільно зі слідчими Ужгородського РУП та кіберполіцейськими припинили шахрайську схему, яку організували двоє раніше судимих співмешканців.

23-річний ужгородець разом зі своєю 27-річною співмешканкою створили онлайн-магазин, у якому пропонували охочим придбати елементи військової амуніції за цінами, нижчими ринкових. У переліку товарів були берці, термобілизна, тактичні рукавиці тощо.

Наразі співробітники поліції вже встановили 7 людей, які постраждали від дій цих зловмисників. Потерпілі перераховували часткову передплату або ж повну оплату та очікували на доставку замовлень. Однак після отримання грошей, шахраї зникали і відповідно люди залишалися без коштів та без обіцяного товару.

Під час обшуку у фігурантів вилучили ряд важливих доказів у справі. Подружжю шахраїв слідчі Ужгородського районного управління поліції повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські уже звернулися до суду з клопотанням про обрання відносно фігурантів запобіжного заходу, та встановлюють інших осіб, які могли потерпіти від таких дій. За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.