СБУ затримала автора зневажливих відео про військових

25 листопада 2022

СБУ затримала мешканця Чернівецької області за зйомки відеороликів, на яких він на вулиці зневажливо висловлюється у бік військових.

Як повідомила прес-служба УСБУ в Чернівецькій області 25 листопада, окрім систематичної зйомки зневажливих відео про ЗСУ, мешканець Буковини у своїх дописах зневажливо висловлювався щодо дій військових та керівництва держави.

«Він публічно ображав військовослужбовців під час виконання ними своїх обов’язків, знімаючи це на відео. Такий принизливий контент зловмисник розміщував на сторінках і каналах у Facebook, Telegram і YouTube. "Творчість" буковинця миттєво поширювалася в мережі інтернет, формуючи у населення, зокрема, негативне ставлення до мобілізації під час воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі СБУ уточнюють, що такий контент буковинець систематично створював на замовлення і отримував за це «гонорари». Лінгвістична експертиза підтвердила, що публічні висловлювання фігуранта свідчать про образу честі й гідності військових.

Наразі правопорушнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 435-1 ККУ (образа честі та гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю). За скоєне йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Як писав ЗУНР, СБУ затримала блогера, котрий зняв і опублікував відео наслідків ракетного удару по Бурштинській ТЕС на Прикарпатті.